top of page
חיפוש

איך לגרום לכלב לקבל תינוק חדש שמצטרף למשפחה?


מזל טוב להולדת התינוק!!! איזה כיף, המסע עבר בהצלחה.

הימים הראשונים עוברים במנוחה, קבלת פרחים ומתנות וכמובן המתנה הכי גדולה- ילד חדש שהצטרף למשפחה. אך מה עושים כשחוזרים הביתה, ושם מחכה לנו חברינו על 4 שלא יודע מאיפה ועם מה חזרנו?


אם נתקלתם בסיטואציה כזו בעבר, או שאתם עומדים בפני מאורע כזה בקרוב, כנראה שתבינו שהחששות מהמפגש בין התינוק החדש לכלבינו מוצדקים.

כבר כתבנו בפוסטים הקודמים על חוש הריח המפותח בעזרתו כלבים יכולים להרגיש שינויים שאנו עוברים בגופנו, כמו פחד, סטרס, מחלות שונות ועוד. לכן, יכול מאוד להיות שכלבכם הרגיש שלבים מסוימים בהריון. אך הוא לא ממש יודע למה לצפות, או שהולך להצטרף למשפחה בן בית חדש שימשוך את רוב תשומת הלב אליו.


כל כלב שונה ועל כן יכול להגיב בצורה שונה לתינוק חדש בבית או לתינוקות וילדים קטנים באופן כללי. רוב הכלבים, בעיקר גורים וכלבים צעירים, ישמחו לקבל תשומת לב רבה מתינוקות וילדים, יתחברו לרמת האנרגיה שלהם ויאהבו לשחק איתם. כשמדובר בכלבים יותר מבוגרים, שרמת האנרגיה שלהם יחסית נמוכה, אפשר לצפות מראש שהחיבור שיווצר יהיה יותר רגוע ומרוחק ופחות שובבי ונלהב. אך אין זה אומר שלא יווצר חיבור כלל. להפך, בהרבה מהמקרים דווקא הכלבים המבוגרים יודעים לגשת בעדינות, מרגישים צורך לשמור ולהגן על התינוקות והילדים הקטנים ויכולים לשבת ליד מיטתם כל היום או להשגיח עליהם בזמן משחק.


יחד עם זאת, ישנם כלבים שנוטים לא להתחבר לתינוקות וילדים קטנים ואף עלולים להגיב בתוקפנות. לעיתים זה קורה מחשיפה לא נכונה לילד, או שמציקים יותר מדי לכלב (מושכים לו באוזניים, בזנב, דוחפים ידיים לפה שלו), או שפשוט הכלב לא מעוניין ובעליו רוצים "בכוח" שהוא יתחבר וישחק – מה שיכול לגרום לכלב אפילו לתקוף כדי להסביר שהוא לא בעניין.

במקרים כאלו, ישנן כמה המלצות שיכולות בהחלט להקל על כל התהליך של חיבור הכלב לתינוק החדש שהצטרף למשפחה.


1. לחשוף את הכלב לילדים קטנים עוד מגורות או מגיל צעיר. לא חייבים לקיים מפגש בין הכלב לילדים בפעם הראשונה, אך זה חשוב לחשוף אותו כמה שיותר לרמת האנרגיה שלהם, לרעש שלהם, לתזוזות. למשל, לקחת את הכלב לגני שעשועים של ילדים, ולהסתובב איתו בין הילדים (בזהירות). כך, לאט לאט ומפעם לפעם הוא ייחשף ויתרגל יותר לרעש ולשהות בסביבתם.

מומלץ לתת לכלב חיזוקים חיוביים בכל פעם שהוא מגיע למצב רגיעה בסביבתם של הילדים הקטנים. ככל שנראה שהכלב מתרגל לנוכחות ולרמת האנרגיה, נגביר את החשיפה לילדים ולתינוקות עד כדי ליטוף, מגע, ליקוק ומשחק ביחד.

ככל שהכלב ייחשף לתינוקות וילדים כך הוא יותר יתחבר ויבין את השפה שלהם.

אם יש תינוקות וילדים קטנים במשפחה, גם כן מומלץ להפגיש אותם כמה שיותר, כמובן עם השגחה כל הזמן.


2. להרגיל את הכלב לריח של התינוק החדש. אפשר להתחיל קודם כל, בלהביא לכלב איזשהו חפץ של התינוק מבית החולים כמו שמיכה, גרביים, חיתול וכו׳. כך הכלב יריח ויחקור את החפץ ויכיר את הריח של התינוק עוד לפני שפגש אותו. בעת השחרור מבית החולים, מומלץ להפגיש את הכלב והתינוק מחוץ לבית, ועדיין לא לאפשר מגע, אלא רק רחרוחים והסתכלות.

אחרי שתעברו את השלב הזה, ניתן לצעוד ביחד חזרה הביתה.

כל זה נועד בעצם, כדי שהכלב ירגיש שאתם נכנסים יחד הביתה כמשפחה, ושזה בסדר שהתינוק החדש נכנס יחד איתכם. אם הכלב יישאר בבית, וייכנס באופן מפתיע תינוק זר הביתה, הוא עלול לפרש זאת כפלישה לטריטוריה שלו ע״ זר.

הלחץ יכול להיות שלילי – ריור מוגבר, בכי וייללות, בקשת תשומת לב מוגזמת מהבעלים, נביחות כדומה

והלחץ יכול להיות גם חיובי- התרגשות מוגזמת, קפיצות, קשקושים בזנב ורצון לשחק.

כמובן שהלחץ ה"חיובי" נשמע מתאים, אך חשוב לזכור שמדובר פה בתינוק קטן בן כמה ימים, והכלב עלול לפגוע בו לא בכוונה, כך שאסור לנו לאפשר תגובות כאלה בשלב כזה.


3. לא להשאיר אותם לבד. אנו צריכים לשים לב להדרגתיות ולהשגיח כל הזמן, כפי שכבר אמרנו, גם שמחה והתרגשות מצד הכלב עלולה לפגוע בתינוק. בכל פעם בה הכלב רגוע ושליו ליד התינוק, מומלץ לתת לו חיזוק חיובי. תוך כדי חזרתיות, הכלב יבין שכשהוא רגוע ליד התינוק משמע הוא עושה משהו טוב.

חשוב לא ליצור מצב שהכלב ירגיש שאסור לו בכלל להתקרב לתינוק, כי כשהתינוק יזחל/ ישכב על משטח ההחתלה או אפילו יישאר לדקה לבד, הכלב עלול לנצל את הזמן הזה להתקרב אליו כדי לפגוש אותו, ושני הצדדים יכולים להיבהל מכך ולהיפגע.


4. להקדיש מספיק תשומת לב וזמן לכלב. זוכרים שסיפרנו לכם על מחקר שהראה שכלבים חשים קנאה? נכון, הורים טריים אחרי לידת תינוק הם הורים עסוקים, מותשים, עייפים וכמובן, לא ישנים ביום ולא ישנים בלילה. אך הכלב לא מבין את זה, ומבחינתו יש לו לו"ז קבוע, של טיולי בוקר וערב, זמני משחק וזמני מנוחה. אם הלו"ז הזה ישתבש משמעותית עקב הצטרפות תינוק חדש למשפחה, הוא יבין שהתינוק מושך את מלוא תשומת הלב. יהיה מתוסכל עקב עודף אנרגיה ואף עלול לפתח רכושנות כלפיכם מפני התינוק. הרי מבחינתו, התינוק מהווה גורם שלילי שלוקח לו את הבעלים ואת הזמן. לכן, נסו לנצל את הטיולים עם הכלב לזמן הליכה עם התינוק בעגלה, כך כל הצדדים ירוויחו והחיבור יכול להתחזק בכמה רמות.


כשתבחינו שהכלב כבר התרגל לשהות התינוק בבית, ולא מתנהג לידו בפראות מוגזמת לשני הצדדים, ניתן לאפשר להם מפגש יותר קרוב של מגע וליטופים.

כשתראו שהכלב מלקק בעדינות את התינוק, תדעו שהצליח לכם.

יחד עם זאת, צריך להכיר גם את הצד השני, הפחות נעים, שהכלב שלכם פשוט לא יתחבר לתינוק. כמובן שבהתחלה הוא יתעניין בו וירצה להכיר אותו, אבל יכול להיות מצב בו הכלב לא ירצה לשחק איתו, לא יתקרב אליו ואף יתעלם ממנו.

מצב כזה יכול לקרות בכלבים שלא נחשפו לילדים, בכלבים שהוזנחו מרגע כניסת התינוק הביתה, או כלבים עם רמת אנרגיה מאוד נמוכה שמבחינתם לישון כל היום, ואין להם כוח לשחק ולהשתובב עם תינוק קטן בבית.

במצבים כאלו ניתן ואף מומלץ להיעזר באיש מקצוע, מאלף מוסמך, כדי ליצור חיבור טוב בין הכלב לתינוק, כך שאפילו אם הם לא ישחקו, אתם תבטחו מספיק בכלב ותסמכו עליו כדי להשאיר אותו לבד עם התינוק.

145 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page