top of page
חיפוש

הטסת כלב או חתול לחו״ל


אם אתם מתכננים בקרוב חופשה בחו"ל או אפילו רילוקשיין למדינה אחרת, וחבריכם ההולך על 4 כמובן מצטרף להרפתקאה, אתם בטח מוטרדים מהביורוקרטיה שכרוכה בתהליך, מהעלויות השונות מסביב, והכי חשוב, איך הכלב או החתול יעברו את החוויה בשלום. את הפוסט הבא כתבנו עקב שאלות נפוצות שנשאלנו ע״ בעלי כלבים וחתולים שהחליטו לקחת איתם את חיית המחמד לחו״ל.



חשוב לקרוא ולהיות בקיא בכל המידע הקשור להטסת בעל החיים ליעד המתוכנן ועם חברת התעופה דרכה אתם הולכים לטוס כי בסופו של דבר, לא משנה מה סיפרו לכם ואת מי שאלתם, האחריות מוטלת 100% עליכם. חוסר דיוק בפרטים ובמסמכים עלול לעלות לכם בהחזרת בעל החיים, הכנסתו להסגר, ואפילו חלילה במקרים נדירים- המתה.


השלב הראשון בתכנון הטסת הכלב/החתול שלכם יהיה בירור קפדני של הדרישות במדינת היעד בנוגע להכנסת בעל חיים למדינה. לרוב, את המידע על הדרישות של מדינת היעד תוכלו למצוא באתר השגרירות שלה.

הדרישות הבסיסיות בדרך כלל עבור רוב בעלי החיים כוללות שבב אלקטרוני עם פרטים מלאים ומעודכנים של הבעלים, חיסון כלבת ובדיקת דם לנוגדני כלבת. ישנן מדינות אשר מבקשות המתנה של פרק זמן מסוים מהחיסון (3-6 חודשים).

לא משנה לאן תטוסו, טרם הטיסה, על בעל החיים שלכם לעבור בדיקה פיזיקאלית רפואית ע"י וטרינר על מנת להנפיק תעודת בריאות לייצוא. על תעודה זו תצטרכו להחתים וטרינר ממשלתי מטעם משרד החקלאות (כמו למשל, וטרינר רשותי/מחוזי).

כמו כן, ישנם יעדים מסויימים שעבורם תצטרכו להנפיק אישורים נוספים, וישנם יעדים שאפילו דורשים הכנסת בעלי חיים שנוחתים להסגר לפרק זמן מסויים ולאחר מכן מאשרים את הכנסתם למדינה. בנוסף, כשטסים למדינות מחמירות (כמו אוסטרליה), חשוב לבדוק האם תרופות מסויימות שחיית המחמד מקבלת מוכרות ומאושרות. במידה ובכניסה למדינה יגלו שחיית המחמד מטופלת בתרופה לא מאושרת, אתם תידרשו להכניס את חיית המחמד להסגר של עד 6 חודשים ואם זה לא מספיק, עוד תידרשו לשלם את ההוצאה כפי שהייתם משלמים על שהייה בפנסיון!

אז אחרי שסגרנו את תנאי הקבלה של הכלב או החתול למדינת היעד, עכשיו צריך לדבר על הטיסה עצמה. בזמן הזמנת הטיסה ליעד עליכם לברר מול חברת התעופה את התנאים שלהם להטסת בעלי חיים. לכל חברת תעופה דרישות משלה, אך לרוב הדרישות זהות.

כאשר אנו מדברים על חיות מחמד (כלבים/חתולים), עליכם לפרט ככל הניתן לחברת התעופה – מין, גזע, משקל, גודל, בעיה רפואית/התנהגותית כלשהי במידה ויש. כל זה על מנת למנוע אי נעימויות שעלולות לצוץ וכדי לתאם ולאשר הכל מראש.

ברוב חברות התעופה בארץ ובעולם, כל בעל חיים מתחת ל8 ק"ג מורשה לטוס יחד עם הבעלים בתא הנוסעים. עליו להיות בתוך כלוב נשיאה שמותאם לגודלו ואושר ע"י חברת התעופה, למשך כל הטיסה.

מה עושים עם בעלי חיים שמשקלם מעל 8 ק"ג? למרבה הצער, הם יטוסו ככבודה בבטן המטוס, גם הם בכלוב טיסה מותאם ומאושר, באיזור מיוחד ומבוקר שנמצא בלחץ אוויר וטמפרטורה מתאימה.

עלות הטסה של בעל חיים גם בתא הנוסעים וגם בבטן המטוס, יכולה להגיע לכמה מאות דולרים ותיקבע לפי הנפח והמשקל של הכלוב והכלב.

ישנם 2 תנאים בהם כלב מעל 8 ק״ג יכול לטוס בתא הנוסעים. הראשון הוא אם הוא כלב סיוע - כלב נחייה או כלב טיפולי. במקרה זה, הכלב יוכל לטוס בתא הנוסעים ללא כל עלות. התנאי השני הוא אם הכלב מוכר ככלב תמיכה רגשית. חשוב לציין כי לא מעט חברות תעופה (אל-על ביניהן) לא מכירות בכלבי תמיכה רגשית ככלבי סיוע.



אוקיי סגרנו כרטיס, אז איך בוחרים כלוב?

קודם כל, כפי שציינו מעלה, כל כלוב שתבחרו חייב להיות מאושר ע"י חברת התעופה לפי התקנים שלה וזה למעשה אומר בין היתר כלוב קשיח בעל 3 פתחי אוורור לפחות ודלת ממתכת.

הכלוב צריך להיות מספיק טוב לרווחתו של בעל החיים, ועליו להיות מספיק גדול כדי שבעל החיים יוכל לשבת, לעמוד, להסתובב ולשכב בו בנוחות. כמו כן, כלוב הטיסה חייב להכיל קערה עם מזון וקערה עם מים.

מומלץ לשים על הכלוב תגיות עם פרטים ליצירת קשר במידת הצורך, ולחזק את סגירתו של הכלוב באזיקונים. כמובן שמומלץ לאבזר את הכלוב בשמיכות נעימות.

במידה ומדובר בחתול שלא מורגל לכלוב נשיאה או אם מדובר בכלב שלא מורגל לכלוב אילוף/,

מומלץ ואף רצוי להרגיל אותם כמה שיותר זמן מראש לכלוב.

עבור חתולי בית, אפשר לשים בתוך כלוב הנשיאה שמיכה שהם אוהבים, משחקים, וליצור להם איזושהי פינה חמה ושקטה שיוכלו להיכנס אליה מרצונם.

עבור כלבים, יש להרגיל מבעוד מועד לכלוב אילוף / כלוב הטסה בתוך הבית. אפשר להיעזר באיש מקצוע (מאלף מוסמך), ולבצע את ההרגלה באופן חיובי. ניתן להניח בתוך הכלוב שמיכות שהכלב אוהב, צעצועים, משחקי נשיכה או האכלה כדי שתהיה לו תעסוקה ארוכה בתוך הכלוב, ואפילו את המים והאוכל שלו. כל זה ייצור לכלב תחושה שהכלוב הוא "החדר" שלו.

בכל כניסה עצמאית לכלוב ניתן לחזק את הכלב במילה טובה, חטיף או ליטוף, על מנת שהכלב יבין שעשה דבר טוב בכך שנכנס לכלוב. ככל שהכלב יתרגל ויאהב יותר להיכנס לכלוב, כך השהות בכלוב במהלך הטיסה לא תהיה מלחיצה כל כך לעומת כלב שלא מורגל/ לא מכיר/ לא אוהב כלוב.


המלצה נוספת ומאוד חשובה היא להיוועץ בוטרינר טרם הטיסה כדי להבהיר את כל החששות והתהיות לגבי הרגשתו של החתול/כלב במהלך הטיסה. יש נטייה לאנשים מסויימים לחשוב שעדיף להרדים את הכלב/ החתול במהלך הטיסה כדי שלא ירגיש כלום, שלא יילחץ ושלא ייכנס לחרדה.

פה חשוב לנו להבהיר - יש איסור מוחלט ברוב חברות התעופה להרדים בעלי חיים במהלך הטיסה.

חשוב לזכור שהרדמת בעל חיים צריכה להתבצע אך ורק ע"י וטרינר, ואך ורק בהשגחה צמודה של וטרינר כאשר יש צורך בהליך פולשני או רפואי אחר.

בכל חשיפה של בעל חיים להרדמה יש סיכונים, גם כאשר זה מתבצע בהשגחה צמודה.

עוד חשוב לציין, כי רמת החמצן היחסית נמוכה והאוויר היבש בבטן המטוס עלולים להפחית את זרימת הדם, להוריד את לחץ הדם, להוביל להיפותרמיה (טמפרטורת גוף נמוכה), הרגשה כללית לא טובה, סחרחורות, כאבי בטן וכו'. במקרים כאלו, תרופות יכולות להחמיר את המצב של בעל החיים עד כדי סכנת חיים. לכן, חשוב לקבל את חוות דעתו של הוטרינר שלכם, ולקבוע מראש דרכי טיפול במידה ומדובר בבעל חיים חרדתי.

כיום, ישנם בשוק המון מוצרי הרגעה טבעיים (קולרים, טיפות, כדורים) שיכולים לסייע במצבים כאלו. אם מדובר בבעל חיים מאוד חרדתי, שמטופל בכדורי הרגעה באופן קבוע, יש להיוועץ בוטרינר בנוגע לנטילת התרופות בטיסה. מומלץ לא לתת לכלב/חתול מזון טרם הטיסה, כדי למנוע בחילות והקאות (כן כן, גם הם יכולים לחטוף בחילה כמונו). רצוי לספק להם מים לפני ואחרי הטיסה כדי למנוע התייבשות.


אז לסיכום, נכון, הטסת בעל חיים רחוקה מלהיות משהו ספונטני כמו לסגור טיסה לעצמנו. ישנם המון סידורים וארגונים בדרך, זכרו לבדוק ולוודא את כל המידע והדרישות מראש, הצטיידו בכל המסמכים הנדרשים. עשו חשבון מה עדיף לחיית המחמד, לא לכם. במידה ומדובר בבע״ח מבוגר, חרדתי, או שמדובר בנסיעה קצרה (עד חודש), לא בטוח שכדאי להטיס.


והכי חשוב- תהנו ושמרו על עצמכם, ועליהם!

157 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page