top of page
חיפוש

הכלב סובל מחרדות מרעשים חזקים?

כמה מכם חיכו שיגיע החורף? להתכרבל בפוך, לשתות שוקו חם מול נטפליקס בזמן שבחוץ יורד מבול. יחד עם זאת, חשוב לנו לזכור את חברינו על 4; בעוד שחלקם ישמחו לצאת להשתולל בשלוליות הבוץ, אחרים עשויים לפתח חרדה מסופות הרעמים שמאפיינות את החורף. כלבים מאוד רגישים לרעשים חזקים ושומעים בעוצמה של עד פי 4 מבני האדם. כך שאם אנחנו, שמכירים את התופעה, יודעים מתי זה מגיע ועדיין לפעמים נבהלים מהעוצמה, אפשר להבין כמה מבהיל זה יכול להיות עבורם.


איך ניתן לדעת שהכלב בחרדה מרעשים חזקים כמו רעמים? חרדה מרעשים כאלו יכולה להתבטא בפן הפיזיולוגי ופן ההתנהגותי. מבחינה פזיולוגית, הסימנים שעלולים להופיע הם ריור מוגבר, קצב נשימה מהיר, אישונים מורחבים, רעידות, חוסר תיאבון אף חוסר שליטה על הצרכים. מבחינת התנהגות הכלב עלול לנבוח וליילל, לנסות לברוח מהבית או למצוא מקום מסתור, לחפור ברצפה עד כדי פציעה, לפצוע את עצמו ע"י נשיכות או ליקוקים ולא להגיב כאשר נקרא לו. חשוב לדעת כי גם חתולים סובלים מפוביה לרעשים חזקים אך אצלם זה מתבטא בד"כ בבריחה למקום חשוך ושקט.


איך אני יכול לעזור לכלב שלי במצב כזה? ישנם מספר פתרונות דרכם ניתן לעזור לכלב שבחרדה, רפואיים והתנהגותיים. לא כל פתרון יעזור לכל כלב, מומלץ לנסות לזהות ולהתאים את הטיפול לכלב בליווי מאלף/וטרינר, תלוי בפתרון שמתאים לכלבכם.


1. ראשית, כדאי להתעדכן במזג האוויר. במידה והכלב מנסה להתחבא במקום מסוים בבית בזמן סופת הרעמים והברקים, יש לאפשר לו להיות שם, כנראה שם הוא מרגיש יותר בטוח. ניתן להשאיר בבית רעשים כמו טלוויזיה, מאוורר או כל "רעש לבן" שיכול להסוות את הרעשים מבחוץ. כמו כן מומלץ לסגור את החלונות. ישנם מספר מוצרים בשוק שניתן להשתמש בהם ולנסות לשפר את הרגשתו של הכלב בזמן הזה, לדוגמא, כלוב טיסה, כיסוי כלוב המפחית רעש, "חולצת סערה" או "מעטפת חרדה".

2. התניית נגד- בשיטה הזו אנו בעצם מנסים לגרום לכלב לקשר בין משהו שהוא אוהב, כגון חטיפים, צעצועים וכדומה, למצב הפחות אהוב שהוא הרעמים והברקים שבחוץ. בזמן שהכלב נמצא במקום בו הוא מרגיש בטוח, יש להאכיל אותו בחטיפים שהוא אוהב, לשחק איתו בצעצוע שהוא אוהב, על מנת שיקשר את האיזור המוגן ואת הסיטואציה לדבר חיובי.


3. בכל מקרה, אין להעניש את הכלב על כך שהוא הורס דברים בבית או נובח ומיילל. כנראה שזה רק יגרום לו יותר להילחץ ולפחד והתנהגות זו תחמיר. בנוסף, אסור לנו בתור הבעלים של הכלב, להיכנס לחרדה בעצמנו. במידה והכלב ירגיש שאנחנו בחרדה או בלחץ מהסיטואציה, סימני החרדה עלולים להחריף. כלב שנמצא בחרדה זקוק ליציבות ותמיכה.

4. מומלץ לנסות להרגיל את הכלב לרעמים וברקים עוד כשהוא גור. אפילו אם החרדה לא קיימת אז, היא יכולה להתפתח ולהחמיר עם השנים. חשוב ללמד אותו כגור, באמצעות חטיפים ואמצעים חיוביים נוספים, שגם בזמן רעמים וברקים הוא יכול להרגיש בטוח ולהרגיש טוב.

5. פעילות גופנית ופריקת אנרגיה - אם צפוי מראש יום סוער, חשוב להוציא את הכלב לטיול ארוך, לפרוק לו אנרגיה דרך משחקי כדור, ריצה וכדומה על מנת שהכלב יהיה עייף פיזית ונפשית. פעילות גופנית מעלה את רמת הסרוטונין במוח שמרגיעה את הכלב.

6. דסנסיטיזציה – החדרת הסיבה לפחד בהדרגה. כלומר, חשיפה לגירוי הגורם לחרדה בעוצמה נמוכה תוך עלייה הדרגתית כל עוד הכלב מתמודד ומשתפר. ניתן להשמיע באמצעות דיסקים או טלפון, רעש מוקלט של רעמים בעוצמה נמוכה מספר פעמים ביום. בכל פעם ניתן להגביר מעט את עוצמת הרעש. תהליך זה מאפשר לכלב להתרגל לרעש. חשוב גם כאן לקשר בין הרעש למשהו חיובי, לכן ניתן בכל פעם שמשמיעים את הרעש לחזק את הכלב בעזרת חטיף או דבר אחר שהוא אוהב.

7. טיפול תרופתי – לאחר התייעצות עם וטרינר ניתן לשלב תרופות נוגדות חרדה. תרופות אלו נועדו להילחם בחרדה ומתחלקות לשתי קבוצות: תרופות שנותנים בזמן הסופה (או מעט לפניה) שעובדות מיידית. לדוגמה, ואליום, קסנקס, אלפרזולם ו- ACP. (ה- ACP היא תרופה המטשטשת את הכלב לפרק זמן של 6-10 שעות בדומה לשתיית אלכוהול מרובה אצל אנשים). הק


בוצה השנייה, תרופות שנותנים בתקופת החורף שיש ברקים ורעמים. לתרופות אלה לוקח כ-4 שבועות להתחיל לעבוד והן משפרות את ההרגשה הטובה של הכלב ומורידות פחד. למשל: פרוזק, מרוניל ואמיטריפטלין. שימוש בתרופות ובמינונים שלהם יש לתת רק לאחר התייעצות עם וטרינר.

חרדות מרעשים חזקים ובמיוחד מסופות רעמים הן נפוצות מאוד בכלבים ולא תמיד קלות לטיפול. הן דורשות היערכות, מאמץ והתמדה על מנת לשפר את איכות חייו של הכלב, וגם שלנו. מרבית הבעלים כן מצליחים לטפל בבעיה, לכן אנו ממליצים לנסות להשתמש בטיפים שהבאנו כאן כדי להוריד את רמת הסטרס אצל כלבכם וכמובן להתייעץ עם בעלי המקצוע וכך להגיע לרמת הטיפול המקסימאלית.

שיהיה לנו חורף רגוע וחמים!

11 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page